Picnic is een supermarkt

Picnic presenteert zichzelf als vernieuwende speler in supermarktland waar je in een leuk team, snel en gemakkelijk geld kan verdienen. Maar schijn bedriegt, want het werk wat de mensen doen is voor maar net iets meer dan het minimumloon, zonder toeslagen, onder slechte werkomstandigheden en bijna altijd op basis van een flexcontract.

Supermarkt

Picnic betaalt medewerkers, ondanks dat ze een supermarkt zijn, niet volgens de Supermarkt CAO. En dat is gek. Ze hebben zelfs op hun website staan dat ze een supermarkt zijn. Dus wie houdt wie nu voor de gek?

Onveilige bende op de werkvloer

Ook is er qua veiligheid het nodige mis bij supermarkt Picnic. In de gangpaden tussen de schappen is het zo druk dat medewerkers geregeld met hun grote karren vol kratten tegen elkaar botsen. Dit is gevaarlijk omdat de karren geen veilige handgrepen hebben. Ook zijn nooduitgangen regelmatig geblokkeerd, zijn er geen BHV’ers en is de werkvloer onhygiënisch. Meer over de omstandigheden kan je in het artikel van Trouw lezen.

Als je je mening geeft heb je als flexwerker de kans dat je de volgende dag niet meer terug hoeft te komen. Dat pikken de medewerkers niet. Picnic moet zich als een echte werkgever gaan gedragen. Samen met FNV gaan de medewerkers voor het loon waar ze recht op hebben, meer zekere contracten en betere arbeidsomstandigheden.

Steun jij de medewerkers? Vind jij dat Picnic een supermarkt is? Teken de petitie!

Uitklappen